Tabbouleh

Świeża sałatka z kaszą, w tym przypadku kuskus oraz dużą ilością pietruszki.

Składniki:

  •  200 g kaszy kuskus
  •  gorąca woda
  •  sól, pieprz
  •  pęczek pietruszki
  •  oliwa
  •  sok z ½ cytryny
  •  pomidor
  • cebula
  • ogórek

Przygotowanie:

  1. Kaszę kuskus dopraw solą i pieprzem oraz łyżką oliwy, wymieszaj.
  2. Zalej gorącą wodą około 1 cm ponad powierzchnię kaszy, przykryj i odłóż do całkowitego wchłonięcia wody.
  3. Pomidor, ogórek i cebulę pokrój w małą kostkę.
  4. Gotowy kuskus połącz z warzywami.
  5. Dopraw sokiem z cytryny, dodaj posiekaną nać pietruszki.
  6. Wymieszaj i podawaj osobno lub z pieczywem
Powrót do listy przepisów

Więcej aktualności