Grillowana kanapka z serem, pieczarkami i pepperoni

Grillowana kanapka z serem to świetny sposób na poprawę humoru i jeśli mamy ochotę na coś niezdrowego

Liczba porcji: 2

Składniki:

  • 4 kromki dobrego chleba na zakwasie
  • 1 kulka mozzarelli
  • 2 pieczarki
  • 10 plasterków pepperoni
  • kilka listków bazylii
  • masło lub olej do smażenia

Pieczarki i mozzarellę kroimy w plasterki. Na kromce chleba układamy kolejno połowę: sera, pieczarek, pepperoni, bazylii. Przykrywamy drugą kromką i powtarzamy z resztą składników. Na patelni rozgrzewamy masło lub olej. Układamy kanapki, przykrywamy pokrywką i na małym ogniu podsmażamy. Po kilku minutach przewracamy kanapki na drugą stronę i dalej podsmażamy pod przykryciem, aż chleb się zarumieni, a ser rozpuści. Gotowe kanapki ściągamy z patelni, przekrawamy na pół i od razu serwujemy.

 

Powrót do listy przepisów

Więcej aktualności