Sałatka z arbuza, fety i czerwonej cebuli – La Bonita

Sałatka z arbuza, fety i czerwonej cebuli

Odświeżające połączenie arbuza i fety to idealna propozycja na letnie drugie śniadanie lub kolację.

Składniki:

  • 200 g arbuza
  • 50 g sera feta
  • 2 garści rukoli lub ulubionej sałaty
  • pół czerwonej cebuli

 

Sos:

  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka oliwy
  • sól, pieprz

 

Przygotowanie:

  1. Pokrój arbuza w kostkę. Ułóż na ulubionej sałacie.
  2. Pokrusz lub pokrój w kostkę ser feta a cebulę pokój w półplasterki.
  3. Połącz składniki sosu, dopraw według uznania i polej nim sałatkę.

Joanna Byczkiewicz –  www.instagram.com/o_pietruszka_blog

Powrót do listy przepisów

Więcej aktualności