Proteinowe brownie

Białko można również przemycać w deserach. Takie brownie świetnie sprawdzi się na diecie

Liczba porcji: 4

Składniki:

  • 180 g gorzkiej czekolady
  • 95 g masła
  • 3 jajka
  • 150 g cukru lub erytrytolu
  • 60 g białka w proszku
  • 40 g mąki pszennej
  • 2 łyżki kakao

W rondelku umieszczamy pokruszoną gorzkiej czekolady oraz masło.

Stawiamy na małym ogniu i często mieszając, rozpuszczamy. W misce ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę.

Dodajemy rozpuszczoną czekoladę z masłem i dokładnie mieszamy, następnie dodajemy wszystkie suche składniki i mieszamy do ich połączenia.

Wykładamy do kwadratowej foremki o boku 20 cm.

Pieczemy ok 20 minut w temperaturze w 180°C.

Studzimy i kroimy na 9 części.

Powrót do listy przepisów

Więcej aktualności