Pasta kanapkowa – La Bonita

Pasta kanapkowa

Pasta z ciecierzycy i tahini z dodatkiem wędzonej papryki i świeżo mielonego pieprzu urozmaici każdą kanapkę.

Składniki dla 2-3 osób:

  • 200g gotowanej ciecierzycy
  • 2 łyżeczki sezamowej pasty tahini
  • pół łyżeczki wędzonej papryki
  • 1/3 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
  • sól
  • oliwa

Do podania:

  • ziarna ciecierzycy
  • rukola
  • awokado
  • świeżo mielony pieprz
  • wędzona papryka

Przygotowanie:

Ciecierzycę, tahini i paprykę zblenduj na gładką masę. Dopraw pastę solą i świeżo mielonym pieprzem. Pastę podaj na pieczywie z dodatkiem rukoli, awokado lub ugotowanych ziaren ciecierzycy wymieszanych z wędzoną papryką.

Joanna Byczkiewicz –  www.instagram.com/o_pietruszka_blog

Powrót do listy przepisów

Więcej aktualności