Liczba porcji: 1
Składniki:
- 3 łyżki płatków owsianych
- 1 łyżeczka miodu
- 1 jabłko
- 1 łyżka rodzynków
- 1 łyżka płatków migdałowych
- szczypta cynamonu lub domowy cukier cynamonowy
- sok z cytryny
Przygotowanie:
Wsypać płatki owsiane do rondelka i i zalać wrzątkiem. Następnie przykryć i pozostawić na około 6-8 min aż płatki wchłoną wodę i zmiękną.
W tym czasie jabłko pokroić na grubą kostkę, można ze skórką lub obrane. Jabłuszko umieścić w rondelku, skropić odrobiną soku z cytryny.
Dodać rodzynki i poddusić chwilkę aż jabłko zmięknie.Posypać szczyptą cynamonu lub domowym cukrem cynamonowym, wymieszać.
Na mocno rozgrzanej, suchej patelni podprażyć płatki migdałów. Do miseczki nałożyć płatki, wyłożyć gorące jabłuszka z rodzynkami, posypać podprażonymi płatkami. I gotowe 🙂 Pychota!