Owsianka z rodzynkami, migdałami i duszonymi jabłkami

Liczba porcji: 1

Składniki:

  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka rodzynków
  • 1 łyżka płatków migdałowych
  • szczypta cynamonu lub domowy cukier cynamonowy
  • sok z cytryny

Przygotowanie:

Wsypać płatki owsiane do rondelka i i zalać wrzątkiem. Następnie przykryć i pozostawić na około 6-8 min aż płatki wchłoną wodę i zmiękną.
W tym czasie jabłko pokroić na grubą kostkę, można ze skórką lub obrane. Jabłuszko umieścić w rondelku, skropić odrobiną soku z cytryny.
Dodać rodzynki i poddusić chwilkę aż jabłko zmięknie.Posypać szczyptą cynamonu lub domowym cukrem cynamonowym, wymieszać.
Na mocno rozgrzanej, suchej patelni podprażyć płatki migdałów. Do miseczki nałożyć płatki, wyłożyć gorące jabłuszka z rodzynkami, posypać podprażonymi płatkami. I gotowe 🙂 Pychota!

Powrót do listy przepisów

Więcej aktualności