Owsianka z masłem orzechowym, bananem i owocami

Owsianka to świetny sposób na szybkie i ciepłe śniadanie. Masło orzechowe nada ciekawego smaku, a owoce niezbędnej porcji witamin.

Liczba porcji: 2

Składniki:

  • 500 ml mleka
  • 8 łyżek płatków owsianych górskich
  • 2 czubate łyżki masła orzechowego
  • 1-2 łyżki cukru
  • 1 banan
  • garść owoców jagodowych

Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy płatki owsiane.

Gotujemy na średnim ogniu, często mieszając, przez kilka minut, aż owsianka zgęstnieje.

Ściągamy z ognia, dodajemy masło orzechowe i cukier.

Dokładnie mieszamy i przekładamy do miseczek.

Dekorujemy pokrojonym bananem i owocami.

Powrót do listy przepisów

Więcej aktualności