Młode ziemniaki z bobem

To danie możemy zaserwować jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Młody bób ma na tyle delikatną skórkę, że nie trzeba go obierać

Liczba porcji: 4

Składniki:

  • 750 g młodych ziemniaków
  • 500 g bobu
  • 2 ząbki czosnki
  • pęczek koperku
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Ziemniaki dokładnie myjemy i kroimy z małą kostkę.
Na dużej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy ziemniaki, aż będą miękkie.

W garnku zagotowujemy wodę. Solimy i wrzucamy bób.
Gotujemy 7 minut.

Obieramy lub nie i dodajemy do podsmażonych ziemniaków razem z posiekanym koperkiem i czosnkiem.

Podsmażamy jeszcze chwilę i podajemy.

Powrót do listy przepisów

Więcej aktualności