Szybki, sycący i niebanalny pomysł na jesienny obiad.
Liczba porcji: 4
Składniki:
- 250 g makaronu
- 1 cebula
- 1 łyżeczka miodu
- 2 łyżki pestek dyni
- 150 g szpinaku
- 300 g upieczonej dyni
- 100 g sera feta
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
Makaron gotujemy al dente, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy podsmażamy pokrojoną w paski cebulę, wraz z miodem. Kiedy cebula się skarmelizuje dodajemy pestki dyni oraz szpinak. Podsmażamy, aż szpinak zmięknie. Dodajemy wcześniej upieczoną dynię, pokrojoną w kostkę oraz ugotowany makaron. Doprawiamy solą i pieprzem, polewamy 1-2 łyżkami oliwy. Makaron podajemy na ciepło posypany pokruszonym serem feta.