Składniki:
- 8 świeżych lub mrożonych krewetek
- pół pęczka natki pietruszki
- 3 ząbki czosnku
- 30 gram masła
- 1/3 czerwonej papryczki chili
- 1 cebula
- puszka pomidorów
- 100 g makaronu spaghetti
- oliwa
- sól, pieprz
- łyżeczka octu balsamicznego
Przygotowanie:
W dużym garnku ugotuj makaron, najlepiej spaghetti.
W małym rondelku podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę na oliwie. Dodaj pomidory, sól i pieprz i ocet balsamiczny, gotuj kilka minut.
Masło rozpuść w średniej wielkości garnku, podsmaż czosnek i drobno pokrojoną papryczkę chili a po chwili włóż oczyszczone krewetki, duś około 3 minut.
Dodaj do garnka z krewetkami pół pęczka pokrojonej natki pietruszki, duś przez chwilę. Dopraw solą i pieprzem.
Makaron połącz z sosem pomidorowym, połóż na nim gotowe krewetki.