Krewetki po włosku

Składniki:

  • 8 świeżych lub mrożonych krewetek
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 3 ząbki czosnku
  • 30 gram masła
  • 1/3 czerwonej papryczki chili
  • 1 cebula
  • puszka pomidorów
  • 100 g makaronu spaghetti
  • oliwa
  • sól, pieprz
  • łyżeczka octu balsamicznego

Przygotowanie:

W dużym garnku ugotuj makaron, najlepiej spaghetti.

W małym rondelku podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę na oliwie. Dodaj pomidory, sól i pieprz i ocet balsamiczny, gotuj kilka minut.

Masło rozpuść w średniej wielkości garnku, podsmaż czosnek i drobno pokrojoną papryczkę chili a po chwili włóż oczyszczone krewetki, duś około 3 minut.

Dodaj do garnka z krewetkami pół pęczka pokrojonej natki pietruszki, duś przez chwilę. Dopraw solą i pieprzem.

Makaron połącz z sosem pomidorowym, połóż na nim gotowe krewetki.

Powrót do listy przepisów

Więcej aktualności