Jajka faszerowane na dwa sposoby – La Bonita

Jajka faszerowane na dwa sposoby

Jajka faszerowane na dwa sposoby- z wędzonym łososiem oraz z awokado i pietruszką.
Szybki pomysł na pyszną przekąskę na świąteczny stół lub inną okazję.

Składniki na czerwony farsz do 2 jaj (4 połówek):

  • 2 ugotowane żółtka jajka kurzego
  • 2 plastry wędzonego łososia
  • łyżeczka czerwonego pesto
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Zblenduj wszystkie składniki na gładką masę i nafaszeruj nią połówki jajek.

Składniki na zielony farsz do 2 jaj kurzych (4 połówek):

  • 2 ugotowane żółtka jaja kurzego
  • pół dojrzałego awokado
  • 1/3 pęczka natki pietruszki
  • łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Zblenduj wszystkie składniki na gładką masę i nafaszeruj nią połówki jajek. Możesz udekorować dodatkowo listkami pietruszki. Dopraw pieprzem lub solą.

Powrót do listy przepisów

Więcej aktualności