Jajka faszerowane na dwa sposoby- z wędzonym łososiem oraz z awokado i pietruszką.
Szybki pomysł na pyszną przekąskę na świąteczny stół lub inną okazję.
Składniki na czerwony farsz do 2 jaj (4 połówek):
- 2 ugotowane żółtka jajka kurzego
- 2 plastry wędzonego łososia
- łyżeczka czerwonego pesto
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Zblenduj wszystkie składniki na gładką masę i nafaszeruj nią połówki jajek.
Składniki na zielony farsz do 2 jaj kurzych (4 połówek):
- 2 ugotowane żółtka jaja kurzego
- pół dojrzałego awokado
- 1/3 pęczka natki pietruszki
- łyżeczka soku z cytryny
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Zblenduj wszystkie składniki na gładką masę i nafaszeruj nią połówki jajek. Możesz udekorować dodatkowo listkami pietruszki. Dopraw pieprzem lub solą.