Fasolka szparagowa z mięsem mielonym w sosie pomidorowym – La Bonita

Fasolka szparagowa z mięsem mielonym w sosie pomidorowym

Pyszna i bogata w składniki odżywcze wersja spaghetti bolognese dla osób szukających fit wersji.

Składniki:

  • 300 g fasolki szparagowej, żółtej
  • 300 g mięsa mielonego z kurczaka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • puszka pomidorów
  • 1 marchew
  • sól, pieprz
  • łyżka oleju

 

Przygotowanie:

  1. Fasolkę oczyść i włóż do dużego garnka z gotującą się, osoloną wodą.
  2. Gotuj około 10 -12 minut do czasu aż zmięknie, odcedź.
  3. W średnim garnku podsmaż na łyżce oleju pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek, dodaj pokrojoną w kostkę marchew i smaż chwilę.
  4. Dodaj do warzyw mięso z kurczaka i smaż do czasu aż mięso się zetnie.
  5. Dodaj pomidory i duś około 15-20 minut.
  6. Dopraw solą i pieprzem.
  7. Sos mięsny podaj z ugotowaną fasolką.

Joanna Byczkiewicz –  www.instagram.com/o_pietruszka_blog

Powrót do listy przepisów

Więcej aktualności