Pyszna i bogata w składniki odżywcze wersja spaghetti bolognese dla osób szukających fit wersji.
Składniki:
- 300 g fasolki szparagowej, żółtej
- 300 g mięsa mielonego z kurczaka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- puszka pomidorów
- 1 marchew
- sól, pieprz
- łyżka oleju
Przygotowanie:
- Fasolkę oczyść i włóż do dużego garnka z gotującą się, osoloną wodą.
- Gotuj około 10 -12 minut do czasu aż zmięknie, odcedź.
- W średnim garnku podsmaż na łyżce oleju pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek, dodaj pokrojoną w kostkę marchew i smaż chwilę.
- Dodaj do warzyw mięso z kurczaka i smaż do czasu aż mięso się zetnie.
- Dodaj pomidory i duś około 15-20 minut.
- Dopraw solą i pieprzem.
- Sos mięsny podaj z ugotowaną fasolką.