Czosndogi – hot dogi w bułce czosnkowej

Czosndogi to ostatnio hit Internetu, który podbija żołądki wielu wielbicieli fast foodów i nie tylko! Podany z sosem, smakuje jeszcze wyborniej!

Składniki:

  • bułka czosnkowa do opiekania
  • 2 parówki dobrej jakości
  • ser mozzarella
  • papryczki jalapeno lub chili
  • smażona cebulka lub/i dymka
  • sos chili i czosnkowy

Przygotowanie:

  1. Bułkę czosnkową przekrój na pół.
  2. Ułóż w niej parówki i posyp serem.
  3. Zapiecz w piekarniku, w temperaturze 200 stopni przez około 10 minut, do czasu aż ser się zarumieni.
  4. W czasie gdy bułka jest w piekarniku pokrój dymkę i ostre papryczki.
  5. Gorącą bułkę z parówką polej sosami i posyp cebulką oraz papryczką według uznania. Podawaj na ciepło.
Powrót do listy przepisów

Więcej aktualności