Szaszłyki z indyka

Składniki:

  • 500g sznycli z indyka
  • pół łyżeczki soku z limonki
  • pół łyżeczki miodu
  • pół łyżeczki słodkiej papryki
  • sól, pieprz
  • łyżka oleju

Przygotowanie:

Namocz patyczki do szaszłyków długości patelni grillowej w wodzie przez około 10 minut.

Mięso z indyka  włóż do miski. dodaj olej, sok z limonki, miód, paprykę,  sól oraz pieprz. Wymieszaj.

Przyprawione plastry mięsa z indyka ułóż na zakładkę. Wbijaj patyczki w poprzek włókien.

Połóż mięso na patelni.

Smaż całość przez około 5-7 minut z jednej strony a następnie przewróć.

Rozetnij mięso między patyczkami tworząc pojedyncze szaszłyki.

Podaj z tortillą, sosem czosnkowym i świeżymi warzywami.

Powrót do listy przepisów

Więcej aktualności