To niebanalny sposób na śniadanie, które można podać wprost z patelni.
Liczba porcji: 2/3
Składniki:
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- papryka czerwona, świeża
- puszka pomidorów krojonych
- nać pietruszki
- 3-4 jajka
- sól, pieprz
- oliwa
- pół łyżeczki wędzonej papryki
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż cebulę pokrojoną w piórka oraz plasterki czosnku.
Dodaj paprykę pokrojoną w paski i smaż kilka minut.
Dolej pomidory, wędzoną paprykę, sól i pieprz a następnie duś aż nadmiar wody odparuje.
Zrób wgłębienia w sosie i wbij po jednym jajku. Przykryj patelnię pokrywką i duś całość kilka minut aż białka będą ścięte a żółtka pozostaną płynne.
Podaj z pokrojoną natką pietruszki.