Ekspresowy przepis na mini pączki. Dzięki dodatkowi serka homogenizowanego są bardzo puszyste i miękkie w środku, a chrupiące z zewnątrz
Liczba porcji: 20-30 pączków
Składniki:
- 200 g waniliowego serka homogenizowanego
- 2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 150 g mąki pszennej
- 50 g cukru pudru
- 1 łyżeczka cynamonu
Jajka i serek mieszamy. Dodajemy przesianą przez sito mąkę oraz proszek do pieczenia. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Za pomocą dwóch łyżeczek wrzucamy ciasto na
rozgrzany do ok. 170-180°C głęboki olej (na jedną łyżeczkę nakładamy ciasto, drugą je spychamy). Smażymy na złoty kolor ze wszystkich stron. Wyciągamy na ręcznik papierowy i jeszcze ciepłe obtaczamy w cukrze pudrze wymieszanym z cynamonem.