Meksykańska przystawka w sam raz na Halloween. Do środka można dać różne warzywa, ale też mięso czy czerwoną fasolę.
Liczba porcji: 1
Składniki:
- 2 placki tortilli
- 1/2 papryki
- 1/4 cebuli
- 2 łyżki kukurydzy
- 50 g tartego sera mozzarella
- 50 g tartego sera cheddar
Paprykę i cebulę drobno siekamy. Podsmażamy na patelni na małej ilości oleju. Patelnię czyścimy. Placki tortilli wycinamy na kształt dyni. W jednej wycinamy oczy, usta i nos. Tą wyciętą kładziemy na rozgrzanej patelni i chwilę podgrzewamy, aż się zabrązowi od spodu. Ściągamy. Na tę samą patelnię układamy drugi placek tortilli, posypujemy mozzarellą, posypujemy papryką, cebulą i kukurydzą, a następnie cheddarem. Przykrywamy wcześniej podsmażoną tortillą. Patelnie przykrywamy pokrywką i podsmażamy na małym ogniu, aż ser się rozpuści. Podajemy posypaną szczypiorkiem i z ulubionym sosem