Szybkowar RAPIDO – La Bonita

Szybkowar RAPIDO

Nr artykułu: LB6SZ001

Szybkowar Rapido to sprawdzony i bezpieczny produkt zaprojektowany dla miłośników zdrowego odżywiania, którzy cenią sobie pełnowartościowe i niskokaloryczne posiłki.

Gotowanie w szybkowarze ma niemal same zalety: jest bardzo proste, szybkie, oszczędza energię (gaz, prąd) i wodę.

Cena:

Gulasz z chorizo i papryką

Gulasz z chorizo i papryką

40-50 min
średni
Wołowina z czerwonym winem i ziołami

Wołowina z czerwonym winem i ziołami

1h 10 min
trudny

Opis produktu

Szybkowar Rapido to sprawdzony i bezpieczny produkt zaprojektowany dla miłośników zdrowego odżywiania, którzy cenią sobie pełnowartościowe i niskokaloryczne posiłki.

Gotowanie w szybkowarze ma niemal same zalety: jest bardzo proste, szybkie, oszczędza energię (gaz, prąd) i wodę.

Co więcej, przygotowane w szybkowarze dania zachowują wartości odżywcze produktów, mają piękny aromat i kolor, a do tego są lekkostrawne.

Wysokie ciśnienie powoduje podniesienie temperatury gotowania, dzięki czemu produkty gotują się do 70% szybciej niż w tradycyjnym garnku.

Gotowanie w szybkowarze to brak ryzyka przypalenia potrawy, a urządzenie jest bardzo proste w obsłudze.

  • Szybkowar jest wykonany z najwyższej jakości stali nierdzewnej 18/10 – dzięki temu jest wyjątkowo trwały, odporny na uszkodzenia, korozję i wysoką temperaturę. Stal nierdzewna jest neutralna nawet dla kwaśnych dań, co oznacza, że nie wydziela metalicznego posmaku w czasie ich gotowania.
  • Odpowiednio wyprofilowane, nienagrzewające się rączki bakelitowe chronią Twoje dłonie przed oparzeniem i ułatwiają przestawianie oraz przenoszenie urządzenia.
  • Wygodny system otwierania szybkowaru, pozwala na prostą obsługę naczynia, a szczelne zamknięcie zagwarantuje, że woda z cennymi minerałami i witaminami nie przedostanie się na zewnątrz.
  • Pokrywa i jej blokada – pokrywka szybkowaru jest wyposażona w odpowiednią blokadę, która uniemożliwi otwarcie urządzenia w czasie gotowania. Blokada zabezpiecza także przed uwolnieniem zbyt dużej ilości pary wodnej, która mogłaby nas poparzyć. Nie otwieraj pokrywy na siłę – poczekaj, aż blokada się zwolni, a ciśnienie opadnie.
  • Wewnętrzna miarka pomaga w bezproblemowym odmierzaniu dodawanych składników.
  • Dania z szybkowaru są lepsze w smaku i zachowują swój kolor – szczelna pokrywa zatrzymuje parę wodną wewnątrz naczynia, dzięki czemu potrawy mają odpowiednią wilgotność.
  • Bez pokrywy nadaje się do mycia w zmywarce.
  • Garnki nadają się do wszystkich rodzajów kuchenek, w tym indukcyjnych.

Więcej aktualności