Pierniczkowe brownie

Klasyczne brownie w świątecznej odsłonie. Pierniczki na wierzch można kupić gotowe, lub przygotować z naszego przepisu na kruche pierniczki.

Liczba porcji: 9

Składniki:

  • 125 g gorzkiej czekolady
  • 200 g masła
  • 3 jajka
  • 180 g cukru
  • 60 g mąki pszennej
  • 2 łyżki przyprawy do piernika
  • 9 kruchych pierniczków
  • Rozgrzewamy piekarnik do 200°C.

W rondelku roztapiamy masło razem z czekoladą. Lekko studzimy i dodajemy jajka. Mieszamy. Dodajemy cukier, mąkę i przyprawę. Mieszamy ciasto tylko do połączenia składników. Przekładamy do kwadratowej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy pierniczki. Pieczemy przez 15 minut.

Powrót do listy przepisów

Więcej aktualności