Pasta jajeczna z rzeżuchą – La Bonita

Pasta jajeczna z rzeżuchą

Pasta jajeczna z rzeżuchą to idealny pomysł na Wielkanocne śniadanie. Jest prosta i szybka w przygotowaniu, a sama rzeżucha to niezwykle zdrowa roślina, którą warto wprowadzić do naszej diety.

Składniki:

      • 6 jajek
      • 3 łyżki majonezu
      • 1 łyżeczka musztardy
      • 3-4 łyżki rzeżuchy
      • szczypta soli
      • szczypta pieprzu

 

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo (ok. 6 minut od momentu zagotowania wody). Zalewamy zimną wodą i schładzamy. Obieramy ze skorupki i rozgniatamy widelcem. Dodajemy majonez, musztardę, rzeżuchę i mieszamy. Solimy i pieprzymy do smaku.

Powrót do listy przepisów

Więcej aktualności