Paluchy z boczkiem i serem – La Bonita

Paluchy z boczkiem i serem

Idealne danie na piknik? Szybkie, łatwe, pożywne i możliwe do jedzenia rękami. Takie właśnie są paluchy z ciasta francuskiego z boczkiem i serem żółtym.

Liczba porcji: 7

Składniki:

  • 1 arkusz gotowego ciasta francuskiego
  • 7 plastrów boczku
  • 100-150 g sera żółtego
  • 1 jajko
  • sezam do posypania

Ser żółty trzemy na tarce o grubych oczkach. Na cieście francuskim układamy plastry boczku, posypujemy startym serem i tniemy na 7 równych pasków. Każdy pasek skręcamy jak sprężynkę. Smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy sezamem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200°C przez 15-20 minut, aż będą ładnie zarumienione.

Powrót do listy przepisów

Więcej aktualności