Omlet szpinakowy z awokado i pomidorami

Zielona wersja klasycznego omletu świetnie sprawdzi się wiosną. Klasyczne dodatki jak awokado i pomidorki przełamaliśmy intensywnym smakiem wędzonego twarogu. Śniadanie idealne gotowe!

Składniki:

  • 3 jajka
  • 30 g szpinaku
  • 1-2 łyżki wody
  • 1/2 awokado
  • kilka pomidorków
  • 30 g twarogu wędzonego
  • sól, pieprz

 

Jajka, szpinak, wodę, odrobinę soli i pieprzu blendujemy na gładką masę. Rozgrzewamy patelnię i wylewamy masę. Zmniejszamy gaz do minimum i smażymy pod przykryciem, aż wierzch się zetnie. Gotowy omlet wykładamy na talerz i dodajemy pokrojone awokado, pomidorki i pokruszony ser.  Składamy na pół i podajemy.

Powrót do listy przepisów

Więcej aktualności