Mini serniczki na zimno to szybkie, niewymagające pieczenia słodkości, które wyczarujesz w mgnieniu oka.
Liczba porcji: 10
Składniki:
- 250 gram twarogu
- 100 gram jogurtu
- 4 łyżeczki żelatyny
- 3 łyżki cukru
- 100 gram mrożonych jagód
- 50 gram ekspandowanej kaszy jaglanej
- 50 ml gorącej wody
- 50 ml zimnej wody
Przygotowanie:
Zalej żelatynę 50 ml gorącej wody. Odłóż do napęcznienia na 10 minut.
W małym garnku podgotuj jagody z 50 ml wody i cukrem aż większość wody wyparuje a jagody się rozpadną.
Zmiksuj na gładko twaróg, jogurt, jagody i żelatynę. Wypełnij masą papierowe papilotki do muffinek.
Posyp każdy serniczek ekspandowaną kaszą jaglaną i lekko dociśnij łyżeczką.
Schładzaj w lodówce do całkowitego zastygnięcia masy.