Mini serniczki

Mini serniczki na zimno to szybkie, niewymagające pieczenia słodkości, które wyczarujesz w mgnieniu oka.

Liczba porcji: 10

Składniki:

  • 250 gram twarogu
  • 100 gram jogurtu
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 3 łyżki cukru
  • 100 gram mrożonych jagód
  • 50 gram ekspandowanej kaszy jaglanej
  • 50 ml gorącej wody
  • 50 ml zimnej wody

Przygotowanie:

Zalej żelatynę 50 ml gorącej wody. Odłóż do napęcznienia na 10 minut.

W małym garnku podgotuj jagody z 50 ml wody i cukrem aż większość wody wyparuje a jagody się rozpadną.

Zmiksuj na gładko twaróg, jogurt, jagody i żelatynę. Wypełnij masą papierowe papilotki do muffinek.

Posyp każdy serniczek ekspandowaną kaszą jaglaną i lekko dociśnij łyżeczką.

Schładzaj w lodówce do całkowitego zastygnięcia masy.

Powrót do listy przepisów

Więcej aktualności