Mini serniczki – La Bonita

Mini serniczki

Mini serniczki na zimno to szybkie, niewymagające pieczenia słodkości, które wyczarujesz w mgnieniu oka.

Liczba porcji: 10

Składniki:

  • 250 gram twarogu
  • 100 gram jogurtu
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 3 łyżki cukru
  • 100 gram mrożonych jagód
  • 50 gram ekspandowanej kaszy jaglanej
  • 50 ml gorącej wody
  • 50 ml zimnej wody
  • Przygotowanie:

    Zalej żelatynę 50 ml gorącej wody. Odłóż do napęcznienia na 10 minut.

    W małym garnku podgotuj jagody z 50 ml wody i cukrem aż większość wody wyparuje a jagody się rozpadną.

    Zmiksuj na gładko twaróg, jogurt, jagody i żelatynę. Wypełnij masą papierowe papilotki do muffinek.

    Posyp każdy serniczek ekspandowaną kaszą jaglaną i lekko dociśnij łyżeczką.

    Schładzaj w lodówce do całkowitego zastygnięcia masy.

    Joanna Byczkiewicz –  www.instagram.com/o_pietruszka_blog

    Powrót do listy przepisów

    Więcej aktualności