Kanapki z szarpanym indykiem i surówką z kapusty – La Bonita

Kanapki z szarpanym indykiem i surówką z kapusty

Dzięki użyciu szybkowaru szarpanego kurczaka przygotujemy kilka razy szybciej, niż w tradycyjnym garnku. Później wystarczy zapakować mięso razem z surówką do bułek i mamy idealną przekąskę na piknik.

Liczba porcji: 6

Składniki:

  • 6 bułek
  • 500 g piersi z indyka
  • 150 ml keczupu
  • 1 łyżeczka płatków chili
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • woda

Surówka z kapusty:

  • 300 g kapusty, np. czerwonej
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • garść natki pietruszki
  • sól, pieprz

Mięso wkładamy do szybkowaru i dodajemy pozostałe składniki. Zalewamy wodą tak, żeby ledwo zakryła mięso. Gotujemy 15 minut.
Kapustę i natkę siekamy. Mieszamy z pozostałymi składnikami i odkładamy na trochę do lodówki, żeby smaki się przeniknęły.
Bułki przecinamy na pół i do każdej nakładamy porcję surówki i mięsa.

Powrót do listy przepisów

Więcej aktualności