Dzięki użyciu szybkowaru szarpanego kurczaka przygotujemy kilka razy szybciej, niż w tradycyjnym garnku. Później wystarczy zapakować mięso razem z surówką do bułek i mamy idealną przekąskę na piknik.
Liczba porcji: 6
Składniki:
- 6 bułek
- 500 g piersi z indyka
- 150 ml keczupu
- 1 łyżeczka płatków chili
- 1 łyżeczka wędzonej papryki
- 2 łyżeczki miodu
- 1/2 łyżeczki soli
- woda
Surówka z kapusty:
- 300 g kapusty, np. czerwonej
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 łyżka soku z cytryny
- garść natki pietruszki
- sól, pieprz
Mięso wkładamy do szybkowaru i dodajemy pozostałe składniki. Zalewamy wodą tak, żeby ledwo zakryła mięso. Gotujemy 15 minut.
Kapustę i natkę siekamy. Mieszamy z pozostałymi składnikami i odkładamy na trochę do lodówki, żeby smaki się przeniknęły.
Bułki przecinamy na pół i do każdej nakładamy porcję surówki i mięsa.