Gnocchi ze szpinakiem i parmezanem – La Bonita

Gnocchi ze szpinakiem i parmezanem

Szybki i wartościowy obiad, wystarczą tylko 4 składniki, które dostaniemy w każdym sklepie.

Składniki:

  • 400 g gotowych gnocchi
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g świeżego szpinaku
  • 250 ml passaty pomidorowej
  • sól
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • parmezan do podania

 

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy lekko pokrojony w plasterki czosnek. Dodajemy gnocchi i na małym ogniu smażymy, aż będą miękkie i ładnie zezłocone. Dodajemy szpinak oraz passatę i podgrzewamy, aż szpinak zmięknie, a passata lekko odparuje. Doprawiamy solą do smaku i podajemy ze świeżo startym parmezanem.

Powrót do listy przepisów

Więcej aktualności