Czekoladowe pancakes z jagodami

Puszyste, czekoladowe placuszki, idealne na śniadanie. Po sezonie jagodowym można użyć borówek

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 250 ml kefiru
  • 150 g jagód
  • olej do smażenia
  • do podania:  jogurt naturalny, syrop klonowy, jagody

Suche składniki mieszamy w misce i dodajemy kefir. Dokładnie mieszamy i wrzucamy jagody. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju. Na każdego placuszka wykładamy 2 łyżki ciasta. Smażymy na małym ogniu po kilka minut z każdej strony.
Podajemy np. z jogurtem naturalnym, syropem klonowym i dodatkowymi jagodami.

Powrót do listy przepisów

Więcej aktualności