Curry z kalafiora

Wegetariańskie danie w indyjskim stylu do podania z ryżem lub chlebkami naan.

Składniki :

  •  mały kalafior
  •  słoik gotowanej ciecierzycy
  •  cebula
  •  czosnek
  •  przyprawa curry, 1 łyżeczka
  •  olej
  •  puszka mleczka kokosowego
  •  ¼ pęczka kolendry
  •  ryż do podania

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej olej w garnku i dodaj curry, podgrzej chwilę, dodaj cebulę pokrojoną w piórka i zeszklij ją.
  2. Dodaj czosnek i smaż przez chwilę.
  3. Kalafior podziel na różyczki, pokrój w kostkę. Dodaj do garnka i smaż kilka minut.
  4. Do garnka dodaj mleko kokosowe oraz ciecierzycę.
  5. Gotuj do miękkości kalafiora.
  6. Podaj z ryżem i kolendrą.
Powrót do listy przepisów

Więcej aktualności